Küldetésünk

Személyes gondoskodás

A kisgyermekkor ilyen korai szakaszában a személyes kötődés és gondoskodás a legfontosabb a gyermek egészséges személyiségfejlődése szempontjából. Ehhez biztosítunk meghitt, nyugodt, szerető légkört ahol a gyermek biztonságban érezheti magát, hogy érzelmi és értelmi fejlődése valamint szociális készségei folyamatosan fejlődhessenek, személyisége kibontakozhasson.

Táplálkozás

Az egészséges testi és lelki fejlődéshez a megfelelő táplálkozás elengedhetetlen, ezért nagy figyelmet fordítunk az étrend összeállítására. Saját konyhánkban gondosan válogatott alapanyagokból, minden nap frissen főzött ebédet tálalunk a gyermekeknek. Lehetőség van vegetáriánus, valamint glutén mentes diéta igénylésére, vagy más további személyes igény kielégítésére is.

Angol

Ebben a korban zajlik a gyermekek anyanyelvelsajátítása. Az agyban egy bizonyos LAD (Language Acquisition Device) agyi központ segít, hogy minél gyorsabban és könnyedén elsajátítsuk anyanyelvünket. Amint ez a folyamat lezajlott, a LAD agyi központ visszafejlődik, mert funkcióját betöltötte. Ha a kisgyermek ebben a korban találkozik egy idegen nyelvvel, nem megtanulja, hanem elsajátítja a nyelvet. A nyelvi elemek tárgyakhoz, tevékenységekhez kötődnek, ami egy sokkal mélyebb bevésődést eredményez.
Magyar nyelvű óvónő gondoskodik az anyanyelv helyes és pontos elsajátításáról, másik kollégánk folyamatosan angolul beszél a gyermekekhez, így a két nyelv jelenléte természetes és állandó.